Ko smo
Postojimo već nekoliko godina
 
Nudimo Vam kompletnu dijagnostiku i lečenje iz svih oblasti medicine za decu i odrasle.

detaljnije
Šta radimo
Pregledi, dijagnostika, analize
 
Specijalistički pregledi, dijagnostički postupci, konsultantski pregledi, savetovalište, laboratorijske analize...
detaljnije
Zakažite pregled
Kontaktirajte nas
 
Posetite nas u prijatnom ambijentu, u centru grada (Autokomanda, Bulevar oslobođenja 18b)

detaljnije

Pregledi
Širok spektar pregleda iz raličitih oblasti

Kardiologija
Pulmologija
Gastroenterologija
Endokrinologija
Alergologija
Nefrologija
Hematologija
Reumatologija
Neonatologija
Oftalmologija

Novosti

Naslov novosti
U pripremi
Naslov novosti
U pripremi
Dobrodošli na sajt klinike
Dozvolite da Vam se predstavimo

SPECIJALISTIČKA POLIKLINIKA "PROFMEDIKA-SIMEUNOVIĆ"

U prijatnom ambijentu, u centru grada (Autokomanda, Bulevar oslobođenja 18b) nalazi se SPECIJALISTIČKA POLIKLINIKA "PROFMEDIKA-SIMEUNOVIĆ". Uz visok nivo stručnosti i profesionalnosti, odabrani tim lekara, primenom najsavremenije opreme, nudi Vam kompletnu dijagnostiku i lečenje iz svih oblasti medicine za decu i odrasle.


Predsednik konsultantskog tima

Prof dr SLAVKO SIMEUNOVIĆ

Specijalista pedijatar i kardiolog, doktor medicinskih nauka, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, dugogodišnji načelnik kardiološkog odeljenja Univerzitetske dečje kilnike u Beogradu. Stručno se usavršavao u Bostonu, Harvard Medical School, Childrens Hospital Medical Center Boston i u Hjustonu - Baylor College of Medicine, Texas Childrens Hospital, zatim u Londonu i Berlinu. Izvesno vreme bio je prodekan za naučno istaživački rad i predsednik naučnog veća Medicinsko fakulteta u Beogradu kao i za studije medicine na engleskom jeziku čiji je inicijator i osnivač ( Chairman of the Board for Medical Study in English). Bio je ekspet saveznog Ministarstva za zdravlje za oblast dečje kardiologije, član Republičke komisije za medicinske nauke i član Nacionalnog komiteta za prevenciju kardiovaskularnih bolesti Republike Srpske. Takođe je bio predavač po pozivu na brojnim domaćim i inostranim kongresima, simpozijumima i školama.

Uradio je prvu balon Raschind septostomiju kod TGA 1979 god., koja preoperativno spašava život novorođenčadi. Primenio je među prvima balon valvuloplastiku plućne arterije, samo tri godine posle prve izvedene u svetu.

Dobitnik je Oktobarske nagrade grada Beograda ( 1992 god.). Kao autor i koautor objavio je preko 500 naučnih radova u vodećim stranim i domaćim indeksiranim časopisima, monografijama, knjigama i zbornicima domaćih i međunarodnih kongresa. Urednik je poglavlja pedijatrijska kardiologija, Udžbenik Kardiologija 2000.

Član je odbora za kardiovaskularnu patologiju SANU, Fellow American College of Cardiology, Fellow European Society of Cardiology, član Njujorške Akademije nauka, član Editorijal Board International Cardiology, član Scientific Board Mediterranean Association Cardiology and Cardiac Surgery, podpredsednik saveza grčkih i srpskih lekara, podpredsednik balkanskog udruženja dečjih kardiologa i kardiohirurga. Direktor je i vlasnik privatne poliklinike Profmedika Simeunović u Beogradu.


 
Početna     |     O nama     |     Usluge     |     Galerija     |     Kontakt     |     Lokacija